Blaak 16

  • Status verhuurd
  • Adres Blaak 16
  • Plaats rotterdam
  • Buurt N/A
  • Huurprijs € 195,- per m2 p/j
  • Oppervlakte
    14.295 m2
    In units vanaf 876 m2

Informatie

De totale vloeroppervlakte bedraagt ca. 14.294,8 m² en is verdeeld over een begane grond met een grootse entree en koffiebar, entresol met vergader-/werkfaciliteiten, 10 kantoorverdiepingen en een penthouse vergaderfaciliteit met rooftop terras. Daarnaast beschikt het gebouw over een eigen afsluitbare parkeergarage alsmede een fietsenstalling in de kelder. Met grote vrij indeelbare werkvloeren, diverse gemeenschappelijke voorzieningen, een parkeergarage en diverse buitenterrassen biedt Blaak 16 een fantastische werkomgeving voor mensen die meer uit hun werk willen halen.

Oppervlakte:
Kelder algemene fietsenstalling
Begane grond algemene vergader-/werkfaciliteiten, receptie en koffiebar
Entresol algemene vergader-/werkfaciliteiten
3e verdieping 1.517 m² v.v.o. kantoorruimte
11e verdieping algemene vergaderfaciliteiten, aangrenzend rooftop terras
Totaal 1.517 m²

Opleveringsniveau:
Blaak 16 kenmerkt zich door de openheid en het vele licht. Een royale ontvangsthal met receptie en koffiebar waarin de strakke lijnen van de gevels zijn doorgetrokken, vormt de entree naar de indrukwekkende kantoortoren. De grote glaspartijen van vloer tot plafond in de gevels zorgen voor een bijzondere lichtinval die bijdraagt aan de overweldigende beleving van het gebouw.

Blaak 16 wordt een kantoorgebouw waar kwaliteit op meerdere manieren tot uitdrukking komt. Functioneel gezien wordt het voorzien van alle comfort en gemak om dienst te doen als werk- en verblijfsomgeving van vandaag en morgen. De maatschappelijke meerwaarde zit in het duurzame karakter van de herontwikkeling met als ambitie de realisatie van BREEAM Excellent. In alles is nagedacht over duurzaam realiseren en beheren.

Voor het gebouw wordt er gebruik gemaakt van een WKO-systeem met een warmtepomp. Deze manier van koelen en verwarmen gaat uit van een geleidelijke aanpassing aan warme en koude periodes. In het geval van extreme pieken wordt de verwarming uit de WKO aangevuld met stadsverwarming. Door toepassing van een WKO-systeem wordt een reductie van ongeveer 30 % op het energieverbruik gerealiseerd ten opzichte van een conventionele installatie.

Het verwarmen en koelen middels klimaatplafonds hebben een aanzienlijk lager energieverbruik dan de conventionele methoden als gevolg. Bovendien zorgt dit systeem voor een zeer comfortabel binnenklimaat met weinig temperatuurschommelingen. Doordat de verwarmings- en koelunits per stuk regelbaar zijn, kan de temperatuur ook per ruimte worden geregeld. Daarnaast is het ook mogelijk om de ramen te openen hierbij wordt het binnenklimaat niet ontregeld. De nieuwe gevels krijgen een isolatie waarde van minimaal 4,0 m²K/W, om zodoende te kunnen streven naar een energieneutraal gebouw.

De drinkwaterinstallatie zal worden voorzien van een lekdetectiesysteem. Daarnaast alle sanitaire ruimtes worden uitgerust met waterbesparende toiletten en kranen.

Het gebouw wordt verlicht door middel van energiezuinige LED verlichting in combinatie met aanwezigheidsdetectie. Het geïnstalleerd vermogen van de verlichting is ca. 50% lager dan wat gebruikelijk is, waardoor het gebouw minder hoeft te worden gekoeld. Langs de binnengevel wordt de verlichting voorzien van daglichtafhankelijke regeling.

Blaak 16 wordt voorzien van een sprinklerinstallatie. Met het toepassen van een sprinklerinstallatie leent het gebouw zich voor grotere brandcompartimenten en maximale indelingsflexibiliteit.

Eventueel bestaat de mogelijkheid om tussen de verschillende kantoorverdiepingen vides te realiseren zonder dat aanvullende brandcompartimentering is vereist.

Iedere kantoorverdieping zal worden opgeleverd voorzien van klimaatplafonds (2,80 m1 hoog), inbouw LED verlichting, afgewerkte en gesausde wanden, kabel-/vloergoten voorzien van electriciteitsaansluitpunten, gescheiden toiletvoorzieningen en glazen gevelpanelen van vloer tot plafond.

De gemeenschappelijke vergader-/werkfaciliteiten op de entresolverdieping en in het penthouse op de 11e verdiepping zullen hoogwaardige worden afgebouwd en ingericht.

Parkeren:
Het gebouw beschikt over een eigen afsluitbare parkeergarage met 150 parkeerplaatsen.
Er geldt een parkeernorm van 1 parkeerplaats per circa 93 m² v.v.o. kantoorruimte.
Daarnaast zijn er in de directe omgeving meerdere openbare, merendeel overdekte parkeergarages aanwezig.

Ligging:
In het Rotterdamse Stadshart, midden in het zakencentrum, daar is Blaak16 gelegen. Op nog geen 100 meter afstand van de wereldberoemde markthal, tegenover Inter City Station Blaak. Omgeven door de markante huisvesting van Loyens & Loeff, Stedin en het CitizenM hotel. In de nabijheid van bars, restaurants en winkels. Een plek waar de energie voelbaar is, waar levendigheid de sfeer bepaalt, waar het goed zaken doen is.

Het openbaar gebied rondom Blaak16 en de Binnenrotte, laatsgenoemde beter bekend als het Marktplein, zullen op korte termijn worden gerevitaliseerd.

Geen woorden maar daden: er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de stad, van het land en van de toekomst. Deze omgeving van de Blaak voelt als een maatpak voor ondernemende bedrijven die kansrijk willen opereren vanuit een thuisbasis waar duurzaamheid hand in hand gaan met efficiency. Die durven te kiezen voor vernieuwing, die de toegevoegde waarde van de architectuur erkennen.

Bereikbaarheid:
Met de auto:
De bereikbaarheid per eigen vervoer is zeer goed te noemen. Met name voor een centrumlocatie. Het rijkswegennet is binnen enkele minuten bereikbaar. De Blaak is een doorgaande weg met een goede doorstroming.

Met het openbaar vervoer:
Intercity Station Blaak biedt toegang tot alle (inter)nationale treinverbindingen. Via een snelle aansluiting op het Centraal Station Rotterdam is Schiphol binnen 35 minuten te bereiken en is er een uitstekende verbinding met de internationale treinen richting Duitsland Belgie, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Rotterdam Centraal vertrekt ook de lijnbus die reizigers rechtstreeks naar Rotterdam/The Hague Airport brengt. Ook de Rotterdamse tram, bus en metronetwerk is via Station Blaak snel toegankelijk. Hiervoor zijn verschillende opstapplaatsen aanwezig en zijn alle stadsdelen goed te bereiken.

Huurprijs:
Kantoorruimte vanaf € 195,- per m² per jaar.
Parkeerplaats € 2.000,- per plaats per jaar.
Genoemde huurprijzen dienen te vermeerderd te worden met de geldende BTW.

Ligging

Interesse in dit object?

Rogier van Wijngaarden

Real Estate Agent | Office +31 (0)10 511 99 55 vanwijngaarden@briq.nl

Vergelijkbare objecten