Jacob Catsstraat 88–92

  • Status verkocht
  • Adres Jacob Catsstraat 88–92
  • Plaats rotterdam
  • Buurt N/A
  • Oppervlakte Afmetingen op aanvraag

Foto's

Informatie

Namens onze opdrachtgever bieden wij het beleggingsobject, plaatselijk bekend als Jacob Catsstraat 88-92 te Rotterdam, te koop aan.

Het betreft een tweetal panden met een reeds aanwezige bouwvergunning om 8 woningen met tuin of balkon te realiseren. Het pand wordt verkocht in één geheel en “as is where is”. De fundering is reeds hersteld (certificaat aanwezig) en het dak en gevel zijn aangepakt. In het pand zijn momenteel 2 woningen verhuurd.

Specificaties:
– Bouwjaar 1889
– 2 woningen zijn verhuurd
– Fundering is hersteld, certificaat aanwezig
– Erfpachtgrond, looptijd t/m 31 december 2093
– Metrage ca. 509 m²
– Complex is niet gesplitst
– Bouwvergunning aanwezig
– Canon tot 28 februari 2067 afgekocht

Koopprijs:
De bieden vanaf prijs bedraagt € 850.000,- k.k.

Aanvaarding:
In overleg, doch zo spoedig mogelijk.

Ligging:
In de steeds populairder wordende wijk Oude Noorden mogen wij dit unieke object aanbieden. De buurt is zicht in rap tempo aan het ontwikkelen tot een gewilde woonomgeving. De Jacob Catsstraat is een zijstraat van de sjieke en mondaine Noordsingel en dynamische Zwart Jansstraat met een steeds sterke wordend winkelaanbod. Ook de nabij gelegen Zwaanshals en Hofpleinlijn tracé biedt vele populaire eet- en winkelgelegenheid. Het Centrum en Kralingse Bos liggen op fietsafstand (CS: 7 minuten). In de directe omgeving vindt de herontwikkeling van “De Tuin op Noord” plaats. Kortom, een uitstekende kans!

Bereikbaarheid:
Auto: Het object is gelegen in een zijlstraat van de Noordsingel, ten noorden van Rotterdam-Centrum en is goed bereikbaar per eigen vervoer vanuit het centrum alsmede vanaf de Ring Rotterdam.
Openbaar Vervoer: Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus- en tramhaltes bevinden zich in de directe omgeving van het pand. Het Centraal Station van Rotterdam ligt slechts op 10 minuten loopafstand.

Oppervlakten:
BG ca. 134 m²
1e verdieping ca. 134 m²
2e verdieping ca. 134 m²
Zolder ca. 107 m²
Totaal ca. 509 m²
Bovenstaande metrages betreffen indicatieve maten gemeten vanuit de plattegrondtekeningen en niet gebaseerd op een NEN 2580 meetstaat. Over- of ondermaat wordt niet verrekend.

Kadastrale gegevens:
Het object is gelegen op ca. 227m² erfpachtgrond, contractduur tot en met 31 december 2093, canon tot 28 februari 2067 afgekocht.
Nummer: 431
Gemeente: Rotterdam
Afdeling: 8e
Sectie: X
Oppervlakte 86ca

Nummer: 432
Gemeente: Rotterdam
Afdeling: 8e
Sectie: X
Oppervlakte 1a 41 ca

Asbest:
Er is een asbestinventarisatie rapport beschikbaar, waarbij de volgende asbesthoudende bronnen zijn waargenomen:
– Ontluchtingsbuis (geen direct risico);
– Gevelkachel (geen direct risico).
Vanuit de gemeente Rotterdam is reeds goedkeuring verleend op het slopen van een deel van het bouwwerk en verwijderen van asbesthoudende materialen conform het asbestinventarisatie rapport.

Overige:
– Verkoop vindt collegiaal plaats door BRiQ real estate en MAARTEN Makelaardij.
– Bij interesse is er een uitgebreide dataroom beschikbaar, voor toegang kun u contact opnemen met ons.
– Verkoop vindt plaats middels inschrijving: sluitingsdatum 22 januari 2018: 12:00 uur.
– Bezichtiging mogelijk, op aanvraag.

Opleveringsniveau:
De levering van het Verkochte aan Koper zal geschieden in de staat waarin het zich bij het tot stand komen van deze overeenkomst bevindt – met alle zichtbare en onzichtbare gebreken – behoudens normale slijtage.
De onroerende zaak wordt voetstoots (“as is where is”) verkocht en overgedragen, met alle daarbij behorende rechten en aanspraken, zichtbare en onzichtbare gebreken, heersende erfdienstbaarheden en kwalitatieve rechten, en vrij van hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan.
– Fundering reeds hersteld, voorzien van garantieverklaring voor 25 jaar
– Er zijn reeds herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de gevel (zie dataroom)
– Er zijn reeds herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het dak (zie dataroom)
– Er is aan de binnenkant reeds aanvang gemaakt met sloopwerkzaamheden

Zekerheidstelling:
Ter meerdere zekerheid van nakoming van zijn verplichtingen zal koper het instrumenterend notariskantoor direct na ondertekening van de koopovereenkomst in bezit stellen van een waarborgsom van tenminste 10% van de koopsom.

Kosten:
De kosten van de overdracht, waaronder doch niet uitsluitend begrepen de notariskosten, kadastrale kosten en de overdrachtsbelasting, zij voor rekening van koper, met dien verstande dat de kosten verband houdende met het eventueel doorhalen van hypotheken, beslagen e.d. voor rekening van verkoper komen. De koopsom vrijgesteld van BTW.

Notaris:
Verkoper bepaalt het instrumenterend notariskantoor.
De leveringsakte zal worden verleden ten overstaan van Notariskantoor Ligthelm & Dekker Notarissen, gevestigd aan de Mathenesserlaan 193 (3014 HB) te Rotterdam.

Ligging

Interesse in dit object?

Caroline van Leeuwe

Real Estate Agent | Office +31 (0)10 511 99 55 vanleeuwe@briq.nl

Vergelijkbare objecten