Oleanderstraat 117

  • Status ingetrokken
  • Adres Oleanderstraat 117
  • Plaats rotterdam
  • Buurt N/A
  • Koopprijs € 1,- k.k.
  • Oppervlakte Afmetingen op aanvraag

Informatie

’Oleanderstraat 117, voormalig jaren ‘30 schoolgebouw voor verkoop beschikbaar met de mogelijkheid tot transformatie naar wonen’’.

Het betreft een voormalig schoolgebouw met een metrage van circa 1808 m² bvo, gelegen op een perceel van circa 1.065 m². Het object wordt verkocht ‘as is – where is’, de verkoper staat positief tegenover een transformatie naar wonen.

Bij verdere belangstelling kan er, na ondertekening van het ‘Procesdocument’, toegang worden verleend tot de dataroom voorzien van aanvullende (verkoop)informatie.

LOCATIE & BEREIKBAARHEID
Het object is gelegen in de woonwijk Bloemhof, een vooroorlogse woonwijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. Het object bevindt zich op de hoek van de Oleanderstraat met de Heidestraat en maakt deel uit van een gesloten bouwblok, welke aan de westkant grenst van de Dordtselaan. Het object ligt aan het Ericaplein, welke in de planning staat om komende jaren heringericht te worden .

Goede bereikbaarheid met de auto: rijkswegen A15 (Maasvlakte – Enschede) en A16 (Rotterdam – België) gelegen op 10 minuten.

Uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, metrostation ‘Maashaven’ is gelegen op 5 minuten loopafstand.

OBJECT INFORMATIE
Het schoolgebouw heeft tot voor kort de Bloemhofschool gehuisvest. Het object dateert uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Het gebouw heeft een L-vorm met een torentje op de hoek waar zich de entrees en het trappenhuis bevinden. Het object heeft een typisch jaren’30 plattegrond met de gang aan de binnenkant van het bouwblok en
de lokalen aan de straatkant.

Het object heeft twee lagen en een hoge houten kap. De verdiepingen hebben een vrije hoogte van ca. 4 meter, de kapconstructie is zelfs hoger.

Aan de achterkant bevindt zich een binnentuin van circa 350 m².

BESTEMMING
Op dit moment is het object in gebruik bij een leegstandsbeheerder. Het object zal vrij van huur en gebruik worden geleverd.

Het vigerende bestemmingsplan voor de locatie is het bestemmingsplan “Bloemhof” en is op 22.02.2018 onherroepelijk geworden. Op de locatie geldt de enkelbestemming: ‘Maatschappelijk-1 en de dubbelbestemmingen ‘Waarde-Archeologie-2’ en Waarde-Cultuurhistorie-2’.

Om het object te transformeren naar wonen is het nodig de bestemming aan te passen. Om dit te realiseren is het nodig een Ruimtelijke Ordening (RO) procedure te doorlopen.

KADASTRALE GEGEVENS
Het object is kadastraal bekend als:
Gemeente : Charlois
Sectie : G
Nummer : 2654
Groot : 1.065 m²
Eigendomssituatie : Eigendom*
*huidige situatie

WONEN
Naast de mogelijkheid om object aan te kopen ten behoeve van een maatschappelijke doeleinden wordt o.a. de mogelijkheid geboden om het object aan te kopen ten behoeve van transformatie naar wonen.

Het object heeft geen monumentstatus maar het is een markant gebouw en heeft de dubbele bestemming Waarde-Cultuurhistorie 2.

Het gebouw leent zich goed voor een woonfunctie door onder andere de indeling / plattegrond, de raampartijen, de verdiepingshoogte, de binnentuin en de ligging aan het Ericaplein.

VRAAGPRIJS
Er is geen vraagprijs van toepassing. Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om op basis van eigen inzicht een bieding uit te brengen.

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING
De verkoop vindt plaats doormiddel van ‘verkoop bij inschrijving’. Het verkoopproces en de verkoopvoorwaarden staan verder beschreven in de dataroom.

VIDEO

INFORMATIE & DATAROOM
De informatieverstrekking inzake deze verkoop verloopt via een digitale dataroom. Na ondertekening van het ‘Procesdocument’ kan er toegang worden verleend tot deze dataroom.
Het Procesdocument kan worden opgevraagd bij BRiQ real estate. Vervolgens kan de ondertekende en geparafeerde versie per e-mail worden verzonden aan: info@briq.nl

Interesse in dit object?

Vergelijkbare objecten