Pieter de Hoochweg 111

  • Status verhuurd
  • Adres Pieter de Hoochweg 111
  • Plaats rotterdam
  • Buurt N/A
  • Huurprijs € 135,- per m2 p/j
  • Oppervlakte
    550 m2

Informatie

Momenteel is er ca. 550 m² v.v.o. monumentale kantoorruimte beschikbaar voor de verhuur. De kantoorruimte is gelegen op de 2e verdieping en beschikt over diverse industriële kenmerken. Eventueel zijn in de naastgelegen parkeergarage enkele parkeerplaatsen te huur.

Deze voormalige drukkerij en uitgeverij WYT (naar ontwerp van bouwmeester W. Kromhout Czn) is gelegen op de hoek van de Pieter de Hoochweg 111 / Dunantstraat 2-10 te Rotterdam. In het gedeelte dat nu wordt aangeboden bevond zich vroeger de drukkerij wat verklaart dat de ruimte groot en ruim van opzet is met een industriële uitstraling en een hoogte heeft van meer dan 4 m¹!

Het betreft een rijksmonument dat sinds 2003 in eigendom is bij Stadsherstel Historisch Rotterdam. In 2004 heeft Stadherstel Historisch Rotterdam het object volledig gerenoveerd en gerestaureerd ten behoeve van de (nieuwe) kantoorbestemming. Deze werkzaamheden werden begeleid door Architectenbureau Drost + Van Veen en Ir A. van der Zwan. De uitgeverij en drukkerij is gebouwd in opdracht van het familiebedrijf M. Wyt en Zonen in 1923-1925. De gevel aan de Pieter de Hoochweg bevat op de begane grond vijf grote rondboogvensters, waarvan de bovenlichten (in de rondboog) met kleine roedenverdeling. De rollagen boven de vensters zijn door siermetselwerk gearticuleerd. Op de begane grond aan de Dunantstraatzijde bevinden zich twaalf grote rondboogvensters met bovenlichten. Op de buitengevel zijn twee jaartallen te zien, het bouwjaar van het gebouw, 1925 en het jaar 1804. Het jaar 1804 is het oprichtingsjaar van het concern WYT. Op 1 mei 1804 opende Melchior Wyt (1779-1844, derde generatie) een boekhandel aan de Boerenvischmarkt (nabij het Grotekerkplein) en in 1826 volgde een drukkerij. Bij de verhuizing van het concern WYT in 1925 naar de Pieter de Hoochweg hebben ze het jaar van de oprichting ook in de gevel laten opnemen!

VERHUURDER: STADSHERSTEL HISTORISCH ROTTERDAM
Stadsherstel Historisch Rotterdam N.V. heeft tot doel het op een maatschappelijk en economisch verantwoorde wijze behouden en exploiteren van monumentale en beeldbepalende gebouwen in Rotterdam e.o. Kennis van herbestemmen en restaureren is hierbij nadrukkelijk aan de orde. De gebouwen worden verhuurd als kantoor- , bedrijfs- of horecaruimte. Ook worden er enkele woningen verhuurd door Stadsherstel Rotterdam.

OPLEVERINGSNIVEAU
KANTOORRUIMTE
• Gietvloer;
• Gestucte wanden en plafonds;
• Nieuw centraal HR-verwarming systeem (2015) in cascade opstelling;
• Originele stalen kozijnen (gevels en deels inpandig);
• Mechanisch ventilatiesysteem.

LIGGING
Het gebied kenmerkt zich door authenticiteit en diversiteit in gebruik (wonen, bedrijvigheid en scholing). Met name de aanwezigheid van De Machinist (om de hoek) is ideaal. Niet alleen om te lunchen of dineren, maar bijvoorbeeld ook de voorziening van een kinderdagverblijf. De uitstraling van de omgeving is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Gebouwen zijn en worden gerestaureerd of gerenoveerd, waardoor de Coolhaven / Pieter de Hoochweg als vestigingslocatie steeds aantrekkelijker is geworden. De strategische ligging tussen het centrum, het Park, de Lloydpier en historisch Delfshaven is gunstig.

SERVICEKOSTEN
Het voorschot servicekosten bedraagt € 35,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW, de samenstelling van de leveringen en diensten is opgenomen in de verhuurbrochure.

HUURBETALING
De huurbetaling geschiedt per kwartaal bij vooruitbetaling.

HUURCONTRACT
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), model juli 2003.

HUURTERMIJN
Vijf jaar met telkenmale een verlengingsperiode van vijf jaar, afwijkende huurperioden zijn bespreekbaar.

OPZEGTERMIJN
12 maanden.

AANVAARDING
Per direct.

Ligging

Interesse in dit object?

Alexander Koevermans

Real Estate Agent | Office +31 (0)10 511 99 55 alexander@briq.nl

Vergelijkbare objecten