VGP Park Roosendaal

  • Status beschikbaar
  • Adres VGP Park Roosendaal
  • Plaats roosendaal
  • Buurt N/A
  • Oppervlakte
    51.253 m2
    In units vanaf 9.701 m2

Informatie

INTRODUCTIE
Op het bedrijventerrein Borchwerf ontwikkelt VGP momenteel het VGP Park Roosendaal met 50.000 m² aan A-klasse ruimte die geschikt is voor logistiek, productie en verkoopactiviteiten. Het park ligt vlakbij de A17 en de A58/N268 en is daarmee verbonden met het noorden én het zuiden van het land en met België. Bovendien is het gebied een zeer belangrijk economisch knooppunt dankzij de spoorverbindingen met Nederland en België.

VPG Park in Roosendaal is gelegen op een van de bekendste bedrijventerreinen van Nederland namelijk Borchwerf. Gelegen in de zone van zowel de blauwe logistieke banaan als het hart van Europa en is dit jaar als logistieke hotspot “West Brabant” in de top 3 geëindigd van het jaar 2019. Het bedrijvenpark is zeer strategisch gelegen vanwege de centrale ligging in West-Europa en de goede verbinding naar de Mainports Rotterdam en Antwerpen.  Het bedrijvenpark Borchwerf is verbonden met spoorlijn Rotterdam – Antwerpen/Vlissingen en door haar ligging aan de Roosendaalse Vliet heeft het eigen haven faciliteiten. Dichtbij het park gelegen kan gebruik worden gemaakt van zowel een busstation als een treinstation. De stad Roosendaal heeft meer dan 77.000 inwoners en biedt hoogwaardig gekwalificeerd personeel. 

VGP Park Roosendaal is eigendom van VGP NV (“VGP” of “de Groep”). VGP is sinds 2018 actief op de Nederlandse markt en is een toonaangevend pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van  kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP opereert met een volledig geïntegreerd businessmodel met capabiliteit en uitgebreide ervaring langs de hele waardeketen. De Groep heeft een gevorderde grondbank van 5,6 miljoen m² gesitueerd bij grote steden verspreid over heel Europa. De strategische focus van de groep is op de ontwikkeling van logistieke en semi- industriële business parken. Opgericht in 1998 als een familiebedrijf in Tsjechië, heeft VGP nu circa 180 medewerkers en is actief in 12 Europese landen zowel voor eigen rekening als voor rekening van VGP European Logistics, een joint venture met Allianz Real Estate. Per december 2018 is de bruto waarde van de investeringen van VGP, inclusief de joint venture, €1,94 miljard en het bedrijf heeft een Net Asset Value of intrinsieke waarde (EPRA NAV) van €575 miljoen. VGP staat genoteerd op de beurs van Euronext Brussel en Prague Stock Exchange (ISIN: BE0003878957). Voor verdere informatie: http://www.vgpparks.eu

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID

Borchwerf is vanuit alle windrichtingen uitstekend te bereiken over weg, water en spoor en is daarmee een van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland.

Bereikbaarheid, het park ligt vlakbij de A17 (Moerdijk-Roosendaal) en de A58/N268 (Eindhoven – Vlissingen) en is daarmee verbonden met het noorden én het zuiden van het land en met België. Bovendien is het gebied een zeer belangrijk economisch knooppunt dankzij de spoorverbindingen met Nederland en België.  Het industrieterrein Borchwerf is aangesloten op de spoorlijn tussen Rotterdam en Antwerpen/Vlissingen en heeft eigen havenfaciliteiten aan de Roosendaalse Vliet. Ook stoppen er vlakbij het park treinen en bussen. 

OPPERVLAKTEN
Warehouse A – ca. 41.552 m² bedrijfsruimte
Warehouse B – ca. 9.701 m² bedrijfsruimte

Kantoorruimte, mezzaninevloer en parkeerplaatsen zijn in gezamenlijk overleg nader overeen te komen. Elk ander metrage met betrekking tot de bedrijfsruimte is in overleg bespreekbaar.

OPLEVERINGSNIVEAU
VGP ontwikkeld en beheert gebouwen van hoge kwaliteit, op verzoek kunnen warehosues worden aangepast op de wensen van de toekomstige huurder. Ook wanneer een gebouw al in aanbouw is, zijn er tot op zekere hoogte nog aanpassingen mogelijk waarmee kan worden ingespeeld op speciale technische wensen van de huurder. Een ervaren expertteam van VGP gaat na welke behoeften er bij de huurder zijn, en zorgt vervolgens voor een succesvolle implementatie. VGP werkt continue aan de verdere optimalisatie van hun gebouwen, en houden daarbij altijd rekening met de behoeften van de markt en met actuele technische ontwikkelingen. Uiteraard krijgen energie- efficiëntie en duurzaamheid daarbij altijd prioriteit. 

Bouwkundig en voorzieningen:
– bestrating: grijpende betontegels;
– laad- en loslocaties: zijn geschikt voor 18 meter lange voertuigen;
– poorten: sectionaaldeuren zijn 3,0 bij 3,5 meter groot;
– levellers: laadcapaciteit van 60 kN;
– gevel: geprefabriceerde sandwichpanelen;
– draagconstructie: verankerd in de dragende kolommen van gewapend beton;
– kantoorruimte: airconditioning, systeemplafond, overige bespreekbaar in overleg;
– vloer: monolithische betonplaat, maximaal draagvermogen 70 kN / m²;
– ramen: kantoorruimte bestaan uit geïsoleerd glas;
– verlichting: magazijn 200 LUX, in de ruimte tussen de schappen 300 LUX;
– dak: dakconstructie bestaat uit liggers van beton;
– kolommen: in een raster van 12 x 24 m

HUURPRIJS
De huurprijs is nader overeen te komen.

VOORSCHOT SERVICE KOSTEN
Het voorschot inzake de servicekosten zijn nader overeen te komen.

BETALING
Betaling van de huur en eventuele servicekosten geschiedt per kwartaal vooruit.

HUURTERMIJN(EN)
5 jaar + aansluitende verlengingsperioden van telkenmale 5 jaar, ieder ander termijn is in overleg bespreekbaar.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringang, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2015=100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

ZEKERHEIDSTELLING
Ter meerdere zekerheid van nakoming van zijn verplichtingen zal huurder een onvoorwaardelijke en onherroepelijke bankgarantie stellen bij een in Nederland erkende bankinstelling, ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met BTW.

OMZETBELASTING
Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stellen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van BTW, zodanig dat kan worden geopteerd voor een belaste (ver)huur. Indien een niet BTW belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

OVEREENKOMST
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) voor kantoorruimte en overige bedrijfsruimte, versie februari 2015, met bijbehorende algemene bepalingen aangevuld met overige voorwaarden.

DISCLAIMER
BRiQ real estate B.V. heeft deze vrijblijvende projectinformatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele onjuistheid ervan.

Op alle teksten en beelden in deze vrijblijvende projectinformatie berust het copyright bij BRiQ real estate B.V. Dit houdt in, dat er niets zonder toestemming van BRiQ real estate B.V. mag worden gekopieerd.

Deze vrijblijvende projectinformatie dient slechts als indicatieve informatieverstrekking en kan nimmer worden beschouwd als aanbieding c.q. offerte.

Interesse in dit object?

Vergelijkbare objecten