Westblaak 109

  • Status beschikbaar
  • Adres Westblaak 109
  • Plaats rotterdam
  • Buurt N/A
  • Huurprijs € 135,- per m2 p/j
  • Oppervlakte
    453 m2

Informatie

OMSCHRIJVING
De winkel/horeca- c.q. kantoorruimte is gelegen in het centrum van Rotterdam aan de Westblaak 109. De Westblaak is een drukke verkeersroute en verbindt het Churchillplein met het Eendrachtsplein, de winkelruimte is dan ook gelegen op een zeer goede zichtlocatie. Het gebouw wordt in de huidige staat opgeleverd en is voorzien van een begane grond van ca. 269 m², entresolvloer van ca. 184 m² en een kelder van ca. 92 m². Gezien de zeer centrale ligging van het gebouw in het centrum van Rotterdam, is de bereikbaarheid met zowel eigen- als openbaarvervoer uitstekend te noemen.

OPLEVERINGSNIVEAU
De winkelruimte wordt in de huidige staat opgeleverd.

De staat van oplevering zal ten tijde van de daadwerkelijke oplevering nader worden omschreven in een door
huurder en verhuurder te ondertekenen proces verbaal van oplevering, waarin wordt aangegeven welke
installaties en andere voorzieningen wel, en welke installaties en andere voorzieningen niet, tot het gehuurde
behoren en waarin tevens een beschrijving van de staat van het gehuurde wordt gegeven, eventueel aangevuld
met door partijen geparafeerde foto’s.

OPPERVLAK
Begane grond: ca. 269 m²
Entresolvloer: ca. 184 m²
Kelder: ca. 92 m²

Totaaloppervlak: ca. 546 m²

LIGGING
Het object is gelegen aan een van de hoofdstraten in het centrum van Rotterdam, nabij diverse voorzieningen, horeca, retail en openbaarvervoerspunten. De Westblaak is één van de hoofdboulevards van het naoorlogse Basisplan van Van Traa. Achter het object ligt de Binnenweg met een ruim aanbod aan horeca en winkels.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid per auto is uitstekend. Vanuit oostelijke en zuidelijke richting is er directe aansluiting met het rijkswegennet (A20 en A16) via de Maasboulevard – Schiedamsedijk – Westblaak.

Onderhavige winkelruimte is ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Haltes van metro, bus en tram liggen praktisch voor de deur waardoor o.a. het centraal station snel en eenvoudig is te bereiken. Met de ‘Fyra’ (hogesnelheidslijn) is luchthaven Schiphol binnen 30 à 40 minuten te bereiken.

PARKEREN
Er zijn betaalde parkeermogelijkheden voor de deur op de openbare weg, tevens is er een parkeergarage aan de overkant van de winkel/kantoorruimte waar vergunningen voor verkrijgbaar zijn.

HUURPRIJS
Begane grond/entresol en kelder € 135,- per m² per jaar

Genoemde huurprijzen dienen vermeerderd te worden met de geldende BTW.

BTW
Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stellen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van BTW, zodanig dat kan worden geopteerd voor een belaste (ver)huur. Indien een niet BTW belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

SERVICEKOSTEN
Huurder is een nader vast te stellen voorschotbedrag servicekosten verschuldigd inzake een pakket leveringen en diensten welke in overleg zullen worden vastgesteld.

HUURBETALING
De huurbetaling geschiedt per kwartaal bij vooruitbetaling middels automatische incasso.

HUURCONTRACT
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), model oktober 2012 zijnde winkelruimte en andere bedrijfsruimte of model februari 2015 zijnde kantoorruimte en andere bedrijfsruimte.

HUURTERMIJN
Vijf jaar met telkenmale een verlengingsperiode van vijf jaar.

OPZEGTERMIJN
12 maanden.

ZEKERHEIDSTELLING HUUR
Ter meerdere zekerheid van nakoming van zijn verplichtingen zal huurder een bankgarantie stellen bij een erkende Nederlandse bankinstelling, ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met BTW.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringang, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2015 =100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

AANVAARDING
In overleg.

Ligging

Interesse in dit object?

Caroline van Leeuwe

Real Estate Agent | Office +31 (0)10 511 99 55 vanleeuwe@briq.nl

Vergelijkbare objecten