Westblaak 45

  • Status beschikbaar
  • Adres Westblaak 45
  • Plaats rotterdam
  • Buurt N/A
  • Huurprijs € 1.650,- p/m
  • Oppervlakte
    130 m2

Informatie

Voor verhuur beschikbare kantoorruimte, ter grootte van ca. 130 m², gelegen op de 1e verdieping van het Grotiushuis aan de Westblaak 45 te Rotterdam. De kantoorruimte wordt turn-key opgeleverd en beschikt over een archiefruimte, ter grootte van ca. 6 m², gelegen in de kelder van het gebouw. Er zijn diverse parkeermogelijkheden in de directe omgeving. Het Grotiushuis is een zogenaamd wederopbouw kantoorgebouw en kenmerkt zich door de architectuur uit deze periode. Het gebouw is in 1957 ontworpen door architect Bakker en inmiddels opgenomen als gemeentelijk monument.

OPLEVERINGSNIVEAU
• pantry;
• gescheiden dames- en herentoilet;
• airconditioning;
• vloerafwerking;
• diverse kantoorvertrekken;
• inbraakbeveiligingsvoorzieningen;
• representatieve entree;
• stadsverwarming met radiatoren;
• archiefruimte in de kelder van het gebouw.

De staat van oplevering zal ten tijde van de daadwerkelijke oplevering nader worden omschreven in een door huurder en verhuurder te ondertekenen proces verbaal van oplevering, waarin wordt aangegeven welke installaties en andere voorzieningen wel, en welke installaties en andere voorzieningen niet, tot het gehuurde behoren en waarin tevens een beschrijving van de staat van het gehuurde wordt gegeven, eventueel aangevuld met door partijen geparafeerde foto’s.

LIGGING
Het Grotiushuis is gelegen aan een van de hoofdkantoorstraten in het centrum van Rotterdam, nabij diverse voorzieningen als parkeergarages, horeca, retail en openbaarvervoerspunten. De Westblaak is één van de hoofdboulevards van het naoorlogse Basisplan van Van Traa.

BEREIKBAARHEID
MET DE AUTO
Met eigen vervoer zijn de op- en afritten van de Ring Rotterdam (A4/A15/A16/A20) binnen enkele autominuten bereikbaar. Ook Rotterdam Zuid is via de Erasmusbrug of via de Maastunnel gemakkelijk bereikbaar. Bij de kantoorruimte worden geen parkeerplaatsen te huur aangeboden.

MET HET OPENBAAR VERVOER
Centraal Station en Station Blaak met al zijn openbaar vervoer voorzieningen bevinden zich op loopafstand. Het metrostation ‘Beurs’ is op ca. 100 m¹ van de kantoorruimte gelegen.

BTW
Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stellen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van BTW, zodanig dat kan worden geopteerd voor een belaste (ver)huur. Indien een niet BTW belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

SERVICEKOSTEN
Het voorschot servicekosten bedraagt € 250,- per maand exclusief BTW en omvat de hiernavolgende
leveringen:
– waterverbruik;
– onderhoud installaties (lift, stadsverwarming, hydrofoor, schuifdeuren, noodverlichting, ontruiming)
– ramen wassen buitenzijde;
– eigen risico glas;
– elektra verbruik algemene ruimtes;
– elektra verbruik installaties;
– schoonmaak algemene ruimten;
– verwarmingskosten algemene ruimten;
– verwarminskosten individuele ruimte;
– afvoer vuil.

Administratiekosten ad 5% over de hierboven genoemde leveringen en diensten, te verhogen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting. Verrekening van de servicekosten geschiedt op basis van jaarlijkse nacalculatie.

HUURBETALING
De huurbetaling geschiedt per maand bij vooruitbetaling.

HUURCONTRACT
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), model februari 2015.

HUURTERMIJN
Vijf jaar met telkenmale een verlengingsperiode van vijf jaar.

OPZEGTERMIJN
Tenminste 12 maanden voor het verstrijken van de huurtermijn.

ZEKERHEIDSTELLING HUUR
Ter meerdere zekerheid van nakoming van zijn verplichtingen zal huurder een bankgarantie stellen bij een erkende Nederlandse bankinstelling, ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met BTW.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringang, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2016 =100).

Ligging

Interesse in dit object?

Alexander Koevermans

Real Estate Agent | Office +31 (0)10 511 99 55 alexander@briq.nl

Vergelijkbare objecten