Portbase naar Blaak16 in Rotterdam

12 jul

Een langjarige overeenkomst is er afgesloten met Cairn Real Estate (verhuurder) en Portbase (huurder) voor de huur van 2.270 m² en bijbehorende parkeerplaatsen in Blaak 16 te Rotterdam.

Portbase, dat eind 2017 haar intrek zal nemen in het gebouw heeft gekozen voor Blaak16 vanwege de strategische, centrale ligging in het hart van de Rotterdamse binnenstad en zakendistrict, de hoge kwaliteit van het gebouw en de grote, vrij indeelbare werkvloeren (ca. 1.400 m²).

Blaak16 is een volledige vernieuwbouw waarbij de hoogste kwaliteit als eindresultaat het doel was. Door toepassing van hoogwaardige materialen i.c.m. diverse constructieve aanpassingen en duurzaamheidsmaatregelen is een volledig nieuw gebouw ontstaan op een van de meest kenmerkende locaties in de binnenstad van Rotterdam.

Onlangs is het beroemde citaat van dichter Lucebert “Alles van waarde is weerloos” teruggeplaatst op het dak. Het dak is tevens getransformeerd tot verschillende vergaderruimtes met een groot dakterras voor alle gebruikers van het gebouw. Het dakterras geeft een geweldig uitzicht over de hele stad.

Pieter Akkerman, Algemeen directeur van Cairn Real Estate: “De herontwikkeling van Blaak 16 is een goed voorbeeld van onze visie om op ambitieuze en innovatieve wijze invulling te geven aan de herstructurering van de Nederlandse kantorenmarkt. Het ontwerp van Blaak16 heeft de BREEAM certificering ‘Excellent’ ontvangen en zal na oplevering het Energielabel A hebben. Wij zijn er trots op dat we een iconisch gebouw als Blaak16 met onze partners kunnen herontwikkelen tot een modern, duurzaam en multifunctioneel kantoorpand dat ook voor de toekomst als landmarkgebouw behouden blijft”.

Peter de Graaf directeur van Portbase: “De stap naar Blaak16 is voor Portbase een logische keuze. Het pand ligt op een knooppunt van wegen en openbaar vervoer, waardoor we als organisatie beter bereikbaar zijn en ‘groener’ kunnen werken. We zitten direct aan de Maas waardoor we de binding met de haven houden. Het nieuwe pand en de moderne werkomgeving zorgen voor een ontmoetingsplek waar medewerkers en onze community prettig kunnen werken”.

BRiQ real estate heeft de transactie tot stand gebracht namens verhuurder. Op dit moment is meer dan 50% van het gebouw verhuurd en vinden er gesprekken plaats met diverse gebruikers voor het resterende metrage van 6.500 m² kantoorruimte.