TE KOOP – HOFBOGEN te Rotterdam

9 okt

 

 

 

TE KOOP ROTTERDAMS ICOON

Het iconische Rotterdamse gebouw de Hofbogen is te koop. Woningcorporaties Vestia en Havensteder gaven dit voormalige spoorviaduct een tweede leven. ProRail knapte het dak op voor de toekomst. Tegenwoordig vind je in dit monumentale bouwwerk tal van hippe winkels, koffiezaken en restaurants, Het dak van Station Hofplein is ingericht als Luchtpark. De taak van de huidige eigenaren zit erop, nu is het tijd om de Hofbogen te verkopen.

 HET ICOON

 Het verhoogde spoorviaduct van 1,9 kilometer is gelegen in Rotterdam-Noord en doorkruist de stad vanaf Station Hofplein tot aan de A20. Het verhuurbaar vloeroppervlak van de bogen bedraagt ca. 13.200 m2. De toekomstige invulling van het dak wordt in samenwerking met de gemeente Rotterdam bepaald.

VERKOOPPROCES

Hofbogen BV (Vestia en Havensteder) en ProRail hebben BRiQ real estate aangesteld om het verkoopproces te begeleiden. Het betreft een openbare verkoop waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om voor 30 november 12:00 uur een bieding uit te brengen bij de projectnotaris Houthoff. Op de voorgenomen verkoop zijn onder meer de disclaimer en verkoopprocedure van toepassing zoals opgesteld door notaris Houthoff Coöperatief U.A. Ook gelden de regels van het Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting (BTIV).